Cum să contactezi eMAG pentru retururi

eMAG este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, oferind o gamă largă de produse de la electronice și electrocasnice, până la articole de modă și îngrijire personală. În ciuda reputației sale excelente, uneori, clienții pot întâmpina probleme cu produsele achiziționate și pot dori să le returneze. În acest articol, vom explora pașii necesari pentru a contacta eMAG pentru retururi, asigurându-te că procesul este cât mai simplu și eficient posibil.

Politica de retur eMAG

Înainte de a contacta eMAG pentru un retur, este important să înțelegi politica lor de retur. eMAG oferă, în general, o perioadă de 30 de zile pentru returul produselor, cu anumite excepții și condiții specifice pentru anumite categorii de produse.

Condiții generale pentru retururi:

 • Produsul trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat: Acest lucru înseamnă că produsul nu trebuie să fie deteriorat, utilizat excesiv sau să aibă componente lipsă.
 • Ambalajul original: Produsul trebuie să fie returnat în ambalajul original, împreună cu toate accesoriile și documentele însoțitoare.
 • Documentele de retur: Este necesar să completezi formularul de retur disponibil pe site-ul eMAG și să-l trimiți împreună cu produsul.

Pași pentru a contacta eMAG pentru retururi

 1. Accesează contul tău eMAG

Primul pas este să te loghezi în contul tău eMAG. Accesează site-ul eMAG și folosește datele de autentificare pentru a intra în contul tău. Odată autentificat, navighează la secțiunea „Comenzile mele” pentru a vedea istoricul comenzilor tale.

 1. Identifică comanda și produsul

În secțiunea „Comenzile mele”, găsește comanda care conține produsul pe care dorești să îl returnezi. Selectează comanda respectivă și identifică produsul specific pentru care dorești să inițiezi returul.

 1. Completează formularul de retur

eMAG îți oferă opțiunea de a iniția un retur direct din contul tău. Caută butonul „Returnează produs” sau „Solicită retur” și completează formularul de retur. Asigură-te că furnizezi toate informațiile necesare, inclusiv motivul returului și detalii despre starea produsului.

 1. Pregătește produsul pentru retur

După completarea formularului de retur, pregătește produsul pentru expediere. Asigură-te că produsul este ambalat corespunzător în ambalajul original, împreună cu toate accesoriile și documentele necesare. Este important să protejezi produsul în timpul transportului pentru a evita eventualele daune.

 1. Contactează eMAG pentru instrucțiuni suplimentare

Dacă ai întrebări suplimentare sau întâmpini dificultăți în procesul de retur, poți contacta serviciul de relații cu clienții eMAG. Există mai multe modalități prin care poți face acest lucru:

 • Telefon: Sună la numărul de telefon al serviciului de relații cu clienții eMAG. Numărul de contact poate fi găsit pe site-ul eMAG, în secțiunea „Contact”. De obicei, programul de lucru este de luni până vineri, între orele 08:00 și 21:00, și sâmbătă între orele 08:00 și 18:00.
 • Email: Poți trimite un email la adresa de suport clienți eMAG. Adresa de email este disponibilă pe site-ul eMAG, în secțiunea „Contact”. Asigură-te că incluzi toate detaliile relevante despre comanda și produsul pe care dorești să îl returnezi.
 • Chat online: eMAG oferă și opțiunea de chat online, disponibilă pe site-ul lor. Aceasta este o modalitate rapidă și eficientă de a obține asistență în timp real.
 • Formular de contact: Poți folosi formularul de contact disponibil pe site-ul eMAG pentru a trimite o solicitare de retur. Completează toate câmpurile obligatorii și furnizează informațiile necesare pentru a primi asistență.
 1. Expediază produsul către eMAG

După ce ai primit instrucțiuni de la eMAG, expediază produsul către adresa specificată. Poți folosi serviciul de curierat recomandat de eMAG sau poți alege un alt curier de încredere. Asigură-te că păstrezi dovada expedierii pentru referințe ulterioare.

 1. Confirmarea returului și rambursarea

Odată ce eMAG primește și verifică produsul returnat, vei primi o confirmare prin email. Dacă produsul îndeplinește toate condițiile de retur, vei primi rambursarea în termen de câteva zile lucrătoare. Rambursarea se va face prin aceeași metodă de plată pe care ai utilizat-o pentru achiziție.

Sfaturi pentru un proces de retur eficient

 • Verifică politica de retur: Înainte de a iniția un retur, asigură-te că produsul îndeplinește toate condițiile specificate în politica de retur eMAG.
 • Păstrează ambalajul original: Este important să păstrezi ambalajul original și toate accesoriile pentru a evita problemele în procesul de retur.
 • Documentează starea produsului: Dacă produsul este defect sau deteriorat, fă câteva fotografii care să demonstreze starea acestuia înainte de a-l returna.
 • Comunică clar: Fii clar și detaliat în comunicările tale cu eMAG, furnizând toate informațiile necesare pentru a facilita procesul de retur.
 • Păstrează dovezile: Păstrează toate dovezile de comunicare și expediere pentru referințe ulterioare, în cazul în care apar probleme sau întrebări suplimentare.

Concluzie

Procesul de retur la eMAG este conceput pentru a fi cât mai simplu și convenabil pentru clienți. Urmând pașii descriși în acest articol, poți iniția și finaliza un retur fără probleme, asigurându-te că obții rambursarea sau schimbul dorit. Contactarea eMAG pentru retururi se poate face prin intermediul contului de client, telefon, email, chat online sau formular de contact, oferindu-ți multiple opțiuni pentru a obține asistență. Fii sigur că respecti politica de retur și furnizezi toate informațiile necesare pentru a facilita procesul și a te bucura de o experiență pozitivă cu eMAG.

About the Author: Admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *